Guide: Hvordan bli mer kunnskapsrik

Flere nettselskaper tilbyr for tiden et bredt utvalg av frakttyper. Det mest populære nå er noen ganger å få den levert til et hentepunkt, hvor du enkelt kan hente bestillingen når det er anledning. Dette er tross alt usedvanlig problemfritt, og også den billigste typen levering.

På samme måte kan du vurdere å få pakken levert hjem til deg privat eller ut på jobb. Det er vanligvis litt dyrere, men samtidig veldig fleksibelt. Den rimeligste typen levering er imidlertid at du henter produktene selv, noe som avhenger av om du er i nærheten av nettbutikkens lager.

De fleste nettbutikker annonserer dag-til-dag levering på mange produkter, noe som krever at bestillingen legges inn før et eksakt tidspunkt, slik at de mest sannsynlig kan få bestillingen klar før logistikkpersonalet stenger .

Trustpilot gir ganske sikre alternativer

Det er nå ganske rimelig for forbrukere å søke etter informasjon om priser på tvers av nettbutikker, og til gjengjeld har de fleste nettbutikker ikke kunnet avstå fra presse salgsprisene på mange av varene deres – for juniorer, og også for voksne – helt til bunnen, og noen ganger utfører levering uten betaling.

Det kan tross alt være lønnsomt å sjekke opp til flere nettselskaper etter salg før du handler, så du er garantert å få den laveste prisen.

Du skal bare være klar over at dersom en nettbutikk tilbyr varer til en utsalgspris som kan virke ufattelig billig, så kan dette ofte være et faresignal for en uekte internetthandler. Korttransaksjoner er derimot en del av en enhet som favoriserer kjøperen mot falske nettvirksomheter.

Generelt anbefaler vi kjøp med kort eller MobilePay. Som et alternativ bør du benytte et tilbud fra for eksempel ViaBill når du ber om å få dekket kostnadene ved flere runder.

Se om nettforhandleren er verifisert av e-merket

Før folk bestiller fra en nettforhandler, må du utvilsomt få en oversikt over deres handelsbetingelser, men dette er generelt sett ikke videre interessant.

Et annet alternativ kan være å sjekke om nettselskapet er koblet til e-merket, som ofte er et bilde på at nettbutikken følger gjeldende danske regler, i tillegg til at nettbutikken er fortløpende gjennomgått av spesialister som er kjent med bestemmelsene på området. Dette er en god mulighet til å få hjelp hvis du støter på vanskeligheter med ditt kjøp.

I tillegg anbefaler vi at kunden er kjent med de elementære vedtektene i forbindelse med transaksjonen, f.eks. returpolicyen nettbutikken bruker. På grunn av dette er det også viktig at du alltid oppbevarer ordrekvitteringen, slik at du kan bevise handlen en annen gang, enten du er på utkikk etter et produkt til mann eller kvinne.

Antallet leveringsdager kan i noen tilfeller være ganske så sentralt

Trustpilot tilbyr et bredt spekter av tiltalende muligheter til å se på anmeldelser fra ulike nåværende kjøpere og av den grunn er smart at du ser nettbutikkens anmeldelser før du legger inn bestillingen.

Facebook tilbyr tilsvarende virkelig geniale metoder for å få et inntrykk av påliteligheten til nettvirksomheten. I tillegg er det noen nettbutikker hvor det er mulig å registrere en anmeldelse av kjøpsopplevelsen, som like gjerne skal brukes til å vurdere kundetilfredshet.

Dette nettstedet er reklamefinansiert. Vi har et fast samarbeid med ulike nettbutikker hvor vi introduserer selskapenes produkter, og innhenter et gebyr forutsatt at en av våre besøkende realiserer en transaksjon.