Oppskrifter og tips til Nanbrød – Perfekt til pizza og Stine Camp Kulinaris

Nanbrød er en fantastisk flatbrødvariant som passer perfekt til ulike retter, spesielt pizza. Dette brødet er også en favoritt blant deltagerne på Stine Camp Kulinaris. Her skal vi dele oppskrifter og tips til å lage dette deilige brødet.

Hva er nanbrød?

Nanbrød er en type indisk flatbrød laget av mel, salt, gjær, yoghurt og vann. Det er vanligvis rundt i formen og blir vanligvis stekt i en tandoor-ovn. Brødet er mykt og luftig, og det passer perfekt som en base for ulike retter.

Oppskrift på nanbrød til pizza

Her er en enkel oppskrift på nanbrød som du kan bruke som base til din hjemmelagde pizza:

 1. Ingredienser:
  • 500 gram hvetemel
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje tørrgjær
  • 2 teskjeer sukker
  • 2 teskjeer olje
  • 2 dl yoghurt
  • 2 dl lunkent vann
 2. Fremgangsmåte:
  1. I en bolle, bland sammen hvetemel, salt, tørrgjær og sukker.
  2. Tilsett olje, yoghurt og lunkent vann. Bland godt med en skje eller bruk hendene.
  3. Kna deigen i cirka 5-7 minutter til den blir myk og elastisk.
  4. Dekk bollen med plastfolie eller en kjøkkenhåndkle og la deigen hvile i cirka 2 timer, eller til den er dobbelt så stor.
  5. Del deigen i mindre boller og kjevle dem ut til tynne, runde brød.
  6. Stek dem på middels varme i en tørr stekepanne i cirka 2 minutter på hver side, eller til de blir gylne.
  7. Nanbrødene er nå klare til å bli brukt som en base for din hjemmelagde pizza. Topp dem med dine favorittingredienser og stek dem i ovnen til osten smelter og bunnen blir sprø.

Nanbrød på Stine Camp Kulinaris

Under Stine Camp Kulinaris ble nanbrød brukt i ulike utfordringer og retter. Deltagerne laget alt fra nanbrød-pizza til fylte nanbrød og indiske nachos med nanbrødskiver som chips. Brødet var alltid en favoritt blant deltagerne, og det var mange kreative og smakfulle retter som ble laget med nanbrød som base.

“Nanbrød er så allsidig og smakfullt. Det passer til så mange ulike retter og gir en ekstra dimensjon til matopplevelsen,” sa Stine etter en av konkurransene på Camp Kulinaris.

Tips for å lage perfekte nanbrød

For å få perfekte nanbrød, kan du prøve følgende tips:

 • Bruk yoghurt i deigen for å gi den ekstra smak og luftighet.
 • Varm opp stekepannen godt før du steker brødene.
 • Bruk gjerne en tandoor-ovn hvis du har en, da dette vil gi brødene en autentisk smak og konsistens.
 • Prøv å variere toppingen på nanbrød-pizzaen med ulike sauser, grønnsaker og oster for å skape forskjellige smakskombinasjoner.

Med disse oppskriftene og tipsene kan du lage deilige nanbrød som passer perfekt til pizza eller som en spennende base for ulike retter. Utforsk ulike muligheter og prøv deg frem med dine egne favorittkombinasjoner. Lykke til!

Ofte stillede spørgsmål

Hva er nanbrød?

Nanbrød er et mykt og tynt brød som tradisjonelt er laget av hvete og yoghurt. Det er populært i det indiske og pakistanske kjøkkenet.

Hvor kan jeg kjøpe nanbrød?

Du kan kjøpe nanbrød i spesialiserte eksotiske matbutikker eller i noen større dagligvarebutikker med et bredt utvalg av internasjonale matvarer.

Kan nanbrød brukes til pizza?

Ja, nanbrød kan være en deilig og unik base for en pizza. Du kan legge på forskjellige pålegg og ost etter eget ønske.

Hvordan lager jeg nanbrød-pizza?

For å lage en nanbrød-pizza, smør tomatpuré på nanbrødet som base, og legg på favorittpålegget ditt sammen med revet ost. Stek det i ovnen til osten er smeltet og brødet er sprøtt.

Hva er Stine Camp Kulinaris?

Stine Camp Kulinaris er et matlagingsprogram på TV, der den talentfulle kokken Stine Camp leder en gruppe konkurrerende deltakere i en kulinarisk konkurranse.

Hvordan kan jeg se Stine Camp Kulinaris på TV?

Du kan se Stine Camp Kulinaris på TV3 eller på nettet ved å gå til TV3 play.

Hva er forskjellen mellom nanbrød og vanlig brød?

Nanbrød er mykere og tynnere enn vanlig brød. Det er også vanlig å tilsette yoghurt i nanbrød-deigen, som gir den en spesiell smak og konsistens.

Hva kan jeg bruke nanbrød til?

Du kan bruke nanbrød som et smakfullt tilbehør til indiske retter som curry eller tikka masala. Det kan også være et godt alternativ til vanlig brød til sandwicher eller wraps.

Er nanbrød glutenfritt?

Nei, tradisjonelt nanbrød er ikke glutenfritt, da det er laget av hvete. Men det finnes glutenfrie alternativer tilgjengelig, som bruker alternative meltyper som bokhvete eller hirse.

Kan jeg lage nanbrød hjemme?

Ja, du kan lage nanbrød hjemme. Det finnes mange oppskrifter tilgjengelig på nettet som viser deg trinn for trinn hvordan du lager ditt eget nanbrød.

Artiklen Oppskrifter og tips til Nanbrød – Perfekt til pizza og Stine Camp Kulinaris har i gennemsnit fået 3.9 stjerner baseret på 20 anmeldelser