Kan god orden og system bidra til å gi deg mer glede i hverdagen?

Det er mange forskjellige ting som kan gi glede i hverdagen, og det finnes derfor helt åpenbart ikke noe fasitsvar på hva som skaper glede og tilfredshet. For noen vil det faktisk være god orden og system som gjør at det blir litt lettere å senke skuldrene, noe som også kan bidra til mer ro og avslapping.

God orden gjør det enklere å rydde og sortere

Hvis du har store og små ting organisert på en logisk måte, med for eksempel kasser og skuffer stålreoler, vil det være mye enklere for eksempel å kvitte seg med ting som man virkelig ikke trenger. Det blir også mye lettere å rullere garderober og skap i takt med ulike sesonger. Det kan ha ekstra stor betydning for familier med mye utstyr.

Hvis du har et godt system, vil du helt enkelt kunne samle sammen alt yttertøy i en gitt størrelse uten å måtte sortere og lete i uendelig rot. Kanskje betyr det også at det blir enklere å skape glede for noen andre, når du lett kan gi bort ting som du ikke trenger lenger?

Orden skaper trygghet, som igjen skaper glede

Mange kan kjenne seg igjen i en følelse av stress og uro når man skal pakke til ferie, eller når man prøver å finne alle ting til skole og barnehage i løpet av en hektisk morgen. Derfor kan god orden også gjøre det mer behagelig og trygt i hverdagen. Når du har en ferdig pakket veske med pass og andre nødvendigheter, vet du at du har et godt utgangspunkt når du skal på reise.

På lik linje kan du lage ferdige bokser eller poser med barnehageutstyr og yttertøy tilpasset ulike typer vær. Da tar det bare noen sekunder å finne det du skal, noe som kanskje kan gjøre det enklere å finne ro og glede kvelden før?