Morsomme måter å serverer drikkevarer på fest

Det er mye å tenke på når du skal arrangere en fest. Selvsagt vil de fleste velge å prioritere mat og drikke som gjestene vil sette pris på høyt. I tillegg skal man sørge for stemningsfulle dekorasjoner og passende lyssetting. Klart musikken har mye å si. Men hva med å sette prikken over i-en ved å servere drikkevarene på en ekstra kul måte? Her gir vi deg noen morsomme triks vi håper vil inspirere!

Hold glassene kalde

De fleste liker vel en kald drikk mer enn en lunken en når det er fest. Ja, vi har hørt om Irish Coffee, men det er like fullt ingen tvil om at festdeltakere i stort flertall foretrekker kalde drikkevarer.

Skal du varte opp med øl, lønner det seg helt klart å kjøle glassene kraftig ned. Du trenger ikke oppbevare et glass lenge i fryseren før det begynner å bli hvitt og glinse av iskrystaller. Det ser både stilig ut, og byr på den praktiske nytten at det jo kjøler ned ølen du heller oppi. Bare vær litt forsiktig her. Du må passe på at du kun plasserer aldeles tørre glass i en fryser. Fukt vil omdannes til is, som så ville vanne ut drikken når den smelter. Helt OK for en cocktail med isbiter, selvsagt. Ikke ideelt når det er øl det gjelder.

For musserende vin og hvitvin, bør du vise litt mer moderasjon når det gjelder å kjøle glass. Her anbefaler vi å bruke kjøleskapet, ikke fryseren. Da unngår du problematikken med isdannelse. Likevel må du kun bruke tørre glass. Fukt i glasset kan nemlig hindre de stilige perlene å danne seg når du heller musserende vin i glasset. Klart det ikke duger når det er fest!

Bruk frukt som drikkebolle

Noe som aldri går av moten, er å benytte forskjellige typer frukt som drikkeboller. Ananas er en etablert favoritt her. Det samme er selvsagt kokosnøtt. Fellesnevneren her er frukt som har et sånn passelig solid skal. Det må være sterkt nok til å holde væsken inne, samt tåle at det holdes i hånden over tid.

Mange velger selvsagt å bruke en frukt som passer godt med cocktailen man skal servere. For eksempel er det jo ekstra kult å helle en Pina Colada i en kokosnøtt. Merk også at de aller fleste oppskrifter er nokså fleksible og kan tilpasses. Det er helt greit å lage en ananas-Margarita for servering i en ananas, for eksempel.

Merk at dette jo overhodet ikke er noe som kun passer til alkoholholdige cocktailer. Brus, saft og juice på barneselskap kan også få et realt løft på denne måten. Tenk å servere de unge med hjemmelaget smoothie fra en uthulet papaya!

Du kan også fylle en vannmelon med drikkevarer du liker, og så spise fruktkjøttet etterpå. Det vil ha absorbert væsken du helte inni, og nå smake ekstra godt og leskende. Bare pass på at du oppbevarer vannmelonen kaldt, og at du lar den stå lenge nok til at all drikken du bruker absorberes grundig.

Hva med en ekte vintønne?

Vineksperter er opptatt av å la vinen lufte seg. Skal du ha en standsmessig middagsservering med vin, bør du dermed helle vinen fra flasken over på en dekanter.

Noe som passer mindre for feinschmeckere, men perfekt for et godt lag er autentiske vintønner.

Det foreligger vintønner i ekte tre. De kan du fylle med din yndlingsvin, enten det være seg fra flaske eller boks. Gjestene kan så selv skjenke vinglassene sine fra tønnens tapp. En sikker vinner på enhver fest.